CERTHOX

Intel·ligència Estratègica de Fonts Obertes

OSINT

Què s’entén per intel·ligència de fonts obertes OSINT?

El 2001 l’Allied Joint Intelligence de l’OTAN, document AJP-2.0.2001 definia l’OSINT com: “La intel·ligència derivada d’una àmplia gamma de recursos oberts, com ara la ràdio, la televisió, els diaris, els llibres; als quals el públic hi té accés”.

Podríem aportar moltes més definicions del que és l’OSINT, i totes coincidiran a parlar de “fonts obertes” i “accessibilitat al públic”, d’altres afegiran la definició de l’objectiu de qualsevol forma d’intel·ligència, que és satisfer una necessitat de coneixement. que naturalment depèn que la rebi a temps la persona correcta.

Mitjans de comunicació

Diaris, revistes, emissores de ràdio i cadenes de televisió…

Dades Governamentals

Informes, pressupostos, audiències, guies telefòniques, conferències de premsa, mítings, discursos i llocs web governamentals.

Dades Comercials

Imatges comercials, avaluacions financeres i industrials i bases de dades.

Internet

Publicacions en línia, blocs, grups de discussió, mitjans ciutadans (com vídeos gravats amb telèfon mòbil i continguts creats per usuaris), YouTube i xarxes socials (com Facebook, Twitter o Instagram).

Publicacions Professionals i Acadèmiques

Informació treta de revistas acadèmiques, conferències, simposis, dissertacions i tesis.

Literatura Gris

Informes tècnics, preimpressions, patents, documents de treball, documents comercials, treballs inèdits i butlletins.

IDENTIFICAR FONTS D’INFORMACIÓ FIABLES

Massa informació ens pot fer caure en el que avui dia s’anomena “infoxicació”. Aquest terme ens ve a dir que una sobreexposició a massa dades sobre un mateix tema pot generar un problema a un decisor, si és algú que ha de prendre decisions, oa qualsevol professional que es trobi fent un seguiment d’un tema en concret.

Per això actualment no només cal invertir esforços, encara que aquests siguin mínims i assumibles, per trobar informació o dades sobre un fet que sigui del nostre interès, sinó que també cal aprendre a dominar tota aquesta ingent quantitat de dades que ens pot fer perdre la perspectiva.

OBTENCIÓ DE DADES I TÈCNIQUES D’ANÀLISI

Són les fonts obertes la solució per a qualsevol professional de la intel·ligència o investigació? La nostre resposta és no, sens dubte.
Una persona que vulgui crear intel·ligència a través de fonts obertes ha d’estar obligatòriament familiaritzat amb tècniques analítiques que, mitjançant el seu ús, permetin transformar les dades i informacions obtingudes en un producte de qualitat que permeti prendre decisions, ja que una cosa sense l’altra no té sentit. A més, ha de ser conscient que hi ha més fonts d’informació que les pròpiament obertes, i que per a la seva explotació es requereixen mitjans i recursos tant tècnics com a humans especialitzats.
Fortalesa Legal i Tècnica
El més alt nivell de garanties per als serveis de la societat de la informació

Contacte'ns

info@certhox.com

(+34) 618787091

Vic, 08500

Posa't en contacte amb nosaltres: